På lördag ska vi ha fest för dottern som tar studenten på fredag. Bara de närmast sörjande kommer så det blir inte hela huset fullt bara så där lite lagom. Det är inte många dagar kvar nu och jag har inte komponerat en meny fullt ut ännu. Dottern har en massa önskemål. Hon är vegetarian sen nyår, själv är jag halvvegetarian sen många år tillbaka (äter fisk och skaldjur) och resten av familjen och flera av gästerna älskar kött. Helst skulle hon bara vilja ha en vegetarisk buffé. Jag tror mer på en kombination. Dessutom vet jag inte om jag orkar ge mig i kast med bara massor av nya maträtter och nya råvaror.
Dotterns önskemål spretar lite enligt mitt tycke. Men jag ska nog lyckas med utmaningen. Det som känns viktigt för mig vid ett kalas är ett att ha ett tema. Tema på festen kanske eller i alla fall absolut ett tema på maten. Jag vill att smakerna ska göra sig tillsammans i gommen. Varje rätt ska vara god men tillsammans med det övriga på buffén ska man nå himmelska höjder. Jag hoppas att maten på lördag blir bra. Det går ju (enligt mig) inte att spika menyn helt förrän nån timme innan. När jag kommer igång och skapar så vet man inte vart det leder. En annan viktig faktor är att få tag på bra råvaror. Vad och vilka jag kan få tag på vet jag inte förrän på fredag. På hemmafronten är utbudet mer begränsat men i stora staden Linköping ska jag nog lyckas få tag på många delikata ingredienser till lördagens buffé. Ska bli spännande att se hur jag lyckas!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar