Ovan: Mina goda dinkelfrallor.
I köket står en surdeg som jag precis matat med mer rågmjöl och vatten. Den har precis börjat bubbla lite lätt så här efter två dygn i rumstemperatur. Några dagar till ska den stå till sig innan jag kan börja använda den. Hoppas jag får till nåt gott med den. Har faktiskt inte gjort detta förut så det ska bli lite spännande. Halvfinne som jag är så älskar jag syrligt rågbröd. I Finland finns det mkt sånt. Jag kanske inte får till det med en gång. Läste nånstans att man inte skulle börja med att baka surdegsbröd om man var nybörjare. Men det är ju inte jag. Har bakat mycket i mina dagar fast gjort ett uppehåll på c:a 10 år vad det gäller kontinuerligt bakande a la 1-2 ggr/veckan. Nu har dock bakberoendet slagit till mig och kroppen + hjärnan liksom bara skriker: Baka, baka, baka! Rapport om surdegsbrödets resultat kommer så småningom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar